Starší žákyně (U16) mají za sebou kvalifikace KP i ČP

Hned v prvním zářijovém víkendu vstoupila obě družstva starších žákyň do kvalifikace krajské soutěže. Družstvo „A“ splnilo ve Vratislavicích roli nasazeného a všechny tři zápasy vyhrálo. „Béčko“ to mělo těžší, ale holky bojovaly. Dvě výhry a dvě těsné prohry odpovídají možnostem družstva. K další kvalifikaci se družstva rozjela do Varnsdorfu a Nového Boru. Shodně obsadila 2. místo v kvalifikační skupině. „Áčko“ by tudíž mělo hrát 1. ligu, což je vzhledem k účasti 17 družstev pěkné. S napětím očekáváme, ve které lize si zahrají dívky „béčka“.

21.- 22.9. proběhla v gigantické hradecké hale celorepubliková kvalifikace ČP. Přihlásilo se 85 družstev velmi rozdílných úrovní. První den k nám byl milosrdný v podobě dvou slabších soupeřů na úvod, pak si dívky zahrály krásný volejbal s Meteorem Praha, Říčany i ZŠ Mikulova (Praha). Držet krok s Nymburskými Bombami a Olympem Praha bylo však nad naše síly, jedná se o pravděpodobné favority poháru, přesto jsem ráda, že si naše dívky měly možnost zahrát asi s nejlepšími družstvy ve své věkové kategorii.

Všech 23 dívek, které jsou letos zapsány v kategorii SŽ musim moc pochválit. Jsou dobrou partou a“makají“. Každá členka má v družstvu své místo. Kdybych měla vyzdvihnout individuální výkony, tak je třeba upozornit na nezpochybnitelnou oporu v nahrávačce Terce Čičmancové. Po odchodu starších dívek si na roli „základních“ hráčů skvěle zvykají Verča Zemanová (smeč) a Pája Ježková (blok). Příjemným překvapením je i zlepšující se hra Nely Ulvrové na pozici libera.

Přeji si, aby holky volejbal bavil a užívaly si ho. Musím nadšeně pochválit i silnou rodičovskou a diváckou podporu.

Related Images:

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*